4 apps der kan hjælpe dig med at mindske madspild

Madspild står for 8-10% af al verdens CO2-udledning. Vil du være med til at mindske dette? Vi har fundet 4 apps der kan hjælpe dig på vej!

En undersøgelse foretaget af Miljøministeriet og Regeringens Strategi for affaldsforebyggelse viser, at vi i Danmark årligt smider 700.000 tons mad ud, der kunne være blevet spist. Dette svarer til, at hver dansker gennemsnitligt smider 121 kg. spiseligt mad i skraldespanden om året. 

 

Vil du være med til at sætte en stopper for dette enorme madspild?

Så prøv disse 4 apps!

 

 

1) For Resten

 

Meget af den mad der går til spilde, behøver ikke at blive smidt ud. Mange forveksler nemlig “sidste anvendelsesdato” med “bedst før”, og smider maden i skraldespanden når sidstnævnte dato er overskredet. Maden kan dog i langt de fleste tilfælde sagtens spises efter denne dato. Hvis du er i tvivl, er For Resten til for at hjælpe dig. Her får du en oversigt over adskillige fødevarer og får herunder at vide, hvad du skal kigge efter ved de specifikke produkter, for at se hvorvidt de stadig kan spises. 

Når man gennem ugen har kokkereret sine retter, har man ofte en eller to ingredienser til overs, som man ikke aner hvad man skal stille op med. Dette problem har For Resten løst  for dig. I appen kan du nemlig søge på de specifikke madvarer, du mangler at få brugt, hvorefter appen foreslår dig en masse lækre retter, hvori dine ingredienser kan bruges. 

 

Hent For Resten HER

 

 

2) Your Local

 

En stor del af Danmarks madspild sker inden for detailhandlen og restaurationsbranchen. YourLocal er en app, der hjælper med at mindske madspild i netop disse industrier.
På YourLocal app’en kan butikker lave opslag på enkelte madvarer, der skal sælges her og nu, og underrette brugere i nærheden omkring, at de kan redde god mad fra at ende i skraldespanden. Desuden kan man gøre sig en god handel ved at købe kvalitetsvarer til en reduceret pris.
Du kan også bestille en pose “Stor Øko Grøntsagspose” med overskydende grøntsager fra din lokale frugt og grønt og blive overrasket med en stor mængde mad til næsten ingen penge.
Hvis du redder lækre råvarer, men ikke ved hvilke retter du skal bruge dem i, kan du bruge den ovenstående “For Resten” app. Her vil du med sikkerhed kunne finde en lækker opskrift, hvor din overskudsmad kan indgå i.

 

Hent Your Local HER og gå på opdagelse.

 

 

3) Mad For Fattigrøve

 

Madplaner er gode til at stoppe madspild, da man dermed planlægger indkøb og ikke bliver fristet til at købe andre varer, end de, der hører til ens planlagte retter.

Madplaner kan dog tit være uoverskuelige, hvis man ikke er den mest kreative eller erfarne i et køkken. Mad For Fattigrøve er derfor en anbefalelsesværdig app, da den giver dig en indkøbsliste samt 6 nye opskrifter hver uge for bare 7 kr. om ugen. 

Man kunne lokkes til at tro, at “Mad For Fattigrøve” betyder rugbrød, kopnudler og havregrød hver dag, men alle opskrifter består af varm, lækker mad. Desuden laves der indkøbslister og opskrifter til både singler, familier og vegetarer, så man let kan tilpasse opskrifterne til sin egen hverdag og kostvaner.

Appen fokuserer også på at mindske madspild, da den sidste dag i madplanen består af “rester fra ugen”. Her er det meningen at det, der er til overs, skal spises før næste uge med en ny madplan kan starte. 

 

Hent Mad For Fattigrøve HER

 

 

4) Hello Fresh

 

Hvis madplaner og opskrifter passer godt ind i din hverdag, men en tur i supermarkedet ikke gør, vil Hello Fresh være lige noget for dig. 

Her kan du hver uge vælge mellem 18 smagfulde retter, hvorefter alle de friske ingredienser du skal bruge, bliver leveret direkte til din hoveddør.

Hver ret er opdelt i sin egen pose med tilhørende opskrift, hvor dit eneste job herefter er, at lave maden. Alt er portionsanrettet og du modtager aldrig mere end du skal bruge. På den måde er Hello Fresh med til at mindske madspild, da du fremover kan få hjemmelavede pomfritter uden at købe et helt kg. kartofler, hvor over halvdelen ender i skraldespanden.

Alle opskrifter kommer med grundige beskrivelser og tydelige billeder af, hvad du skal foretage dig. Dermed har Hello Fresh gjort det nemt for alle at være med.

 

Hent Hello Fresh HER

Hvis du ønsker at prøve Hello Fresh, kan du med Graitor spare op til 800 kroner på de første 4 måltidskasser. Du opnår besparelsen ved, at veksle digital pant til treatet i Graitors app.Relaterede indlæg

pant 0
Grænsedåser, også kaldt pant 0, refererer til handlingen med at returnere dåser uden pant til genbrug.
Blog_karneval
Vi er sammen om et grønnere karneval i 2022!
Morsdag2022
Drop blomsterbuketten i år og glæd både din mor og Moderjord!
Hverdagens klimahelt opti
Mange af de ting vi foretager os udleder mere CO2, end vi lige går og tror. Få 7 tips til at blive en rigtig klimahelt med små ændringer.
madspild
Madspild står for 8-10% af al verdens CO2-udledning. Vil du være med til at mindske dette? Vi har fundet 4 apps der kan hjælpe dig på vej!
Scroll to Top