Har du hilst på pant 0?

Grænsedåser, også kaldt pant 0, refererer til handlingen med at returnere dåser uden pant til genbrug.

Vidste du, at din indsats for at pante og genbruge dåser med og uden pant, har en stor positiv effekt på miljøet? Lad os dykke ned i betydningen af pantning og genbrug af disse dåser, og hvorfor det er så vigtigt.

 

Hvorfor Genbruge?

Genbrug handler ikke kun om at reducere affald, men også om at bevare ressourcer og beskytte vores planet. Vidste du fx, at det kræver 95% mindre energi at producere en dåse af genanvendt materiale sammenlignet med en ny? Dette bidrager til betydelige energibesparelser og fremmer en bæredygtig fremtid.

 

Hvordan Grænsedåser Bidrager til Miljøet

Grænsedåser, også kaldt pant 0, refererer til handlingen med at returnere dåser uden pant til genbrug. Vidste du, at ni ud ti dåser, der ender i naturen i Danmark er uden pant? Selvom disse dåser måske ikke har pant, har de stadig en betydelig miljømæssig værdi, når de genbruges. Det er derfor vigtigt at huske at pante dem, da selv små bidrag til genbrugsprocessen kan gøre en forskel for vores planet. 

 

Pantning med Graitor

Graitor-appen gør hele pantningsprocessen endnu mere givende. Ved at pante med Graitor optjener du nemlig digitale valuta for alle dåser og flasker, med og uden pant, der kan bruges på treats lokalt, online, konkurrencer og donationer. Din indsats med at også pante grænsedåser hjælper med at bevare naturressourcerne og beskytte økosystemerne. Du kan downloade appen her!

 

Tag Del i Bevægelsen

Gør en forskel i dag ved at fortsætte med at pantne dine dåser, uanset om de har pant eller ej. Din handling har en betydelig indvirkning på miljøet og fremmer en mere bæredygtig livsstil. Lad os sammen fortsætte med at arbejde mod en renere og mere bæredygtig fremtid!

Relaterede indlæg

pant 0
Grænsedåser, også kaldt pant 0, refererer til handlingen med at returnere dåser uden pant til genbrug.
Blog_karneval
Vi er sammen om et grønnere karneval i 2022!
Morsdag2022
Drop blomsterbuketten i år og glæd både din mor og Moderjord!
Hverdagens klimahelt opti
Mange af de ting vi foretager os udleder mere CO2, end vi lige går og tror. Få 7 tips til at blive en rigtig klimahelt med små ændringer.
madspild
Madspild står for 8-10% af al verdens CO2-udledning. Vil du være med til at mindske dette? Vi har fundet 4 apps der kan hjælpe dig på vej!
Scroll to Top