Privatlivspoltik

Version 1.0
Opdateret den 06/07/2021

Graitor ApS er et App firma, beliggende i Aalborg, Danmark, som tilbyder en belønnings platform og  andre ydelser til sine kunder i Danmark. Graitor er dataansvarlig i forbindelse med behandling af kundernes personoplysninger som beskrevet i denne erklæring om beskyttelse af personoplysninger. 

Graitor arbejder for at sikre, at dit privatliv beskyttes, når du bruger vores App og hjemmeside.

Vi har derfor en politik, der fremviser og forklarer, hvordan dine personlige data bliver behandlet og beskyttet. Du kan altid holde dig opdateret om ændringer i denne privatlivspolitik ved at besøge siden du på ,samt via Appen.

Denne privatlivspolitik vedrører kun Graitor’s kunder og brugere af Platformen.

Kontaktoplysninger på dataansvarlig

Graitor ApS
Fredrik Bajers Vej 300

9220 Aalborg Øst
CVR: 42 13 50 03

be@graitor.dk

+45 30 20 90 85


Når du benytter vores app og hjemmeside indsamler og behandler vi oplysninger om dig (personoplysninger). Det gør vi for at tilbyde dig de bedste tjenester, finde frem til fejl, marketing, statistik , sikkerhed og fremtidige løsninger. Dertil gør vi dette for at overholde vores aftaler med dig og for at opfylde EU- samt danske lovkrav om persondata-sikkerhed.

Denne information om vores behandling af personoplysninger beskriver, hvordan Graitor beskytter dine personoplysninger og dine lovbestemte rettigheder. 

 

Formålet med indsamling og behandling af dine personoplysninger

Vi indsamler følgende personoplysninger om dig til følgende formål

Oprettelse og administration af bruger:

 

Manuelt

Når du opretter dig som bruger manuelt skal du afgive følgende personoplysninger 

  • Brugernavn
  • E-mail
  • Alder
  • Køn

Netværkstjenester

Når du opretter dig igennem Facebook , Google eller Apple ID, afgiver du følgende personoplysninger (Læs mere under Log ind med netværkstjenester)

  • Brugernavn
  • E-mail
  • Alder
  • Køn
  • Avatar (Profilbillede)
 

Brugernavn

Du kan som bruger vælge dit brugernavn med Graitor. Dette brugernavn vil blive brugt til personalisering af app’en, samt e-mails. Navnet kan blive delt med SendGrid, som udbydes af Twilio, som står for at sende Graitors e-mails ud. Brugerens navn deles ikke med andre partnere, medmindre andet er angivet.

E-mail

Du kan bruge din e-mail til at logge ind på Graitor appen. Din e-mail vil også blive benyttet til at underrette dig om eventuelle sikkerhedsbrister. Din e-mailadresse bliver delt med SendGrid, som udbydes af Twilio, som står for at sende Graitors e-mails ud.

Disse data bliver delt med SendGrid (SMTP levarandøre)

https://sendgrid.com/resource/general-data-protection-regulation-2/ 

Læs hele data sendgrids databeskyttelse dokumentation på:

https://www.twilio.com/legal/data-protection-addendum#data-protection-addendum

Behandlingsformålet for dette formål er databeskyttelsesforordningens artikel 6, stk. 1, litra b (aftaleopfyldelse). Disse oplysninger stammer direkte fra dig eller en person som repræsenterer dig. 

 

Log ind med netværkstjenester

Du har som bruger mulighed for at logge ind med din Facebooke , Google profil eller Apple ID. Når du opretter forbindelse ved hjælp af dine konti på sociale netværkstjenester, kan Graitor indsamle de personoplysninger om dig, som du har leveret til Facebook eller Google samt Apple ID., Når du eks. logger ind med dine legitimationsoplysninger fra Facebook eller Google og Apple ID, er der skabt et samtykke at der kan indsamle Personlige Data fra din Facebook-profil, der er tilladt under den givne platform du nu måtte bruge brugsbetingelser. 

Hvis du ikke ønsker at give os disse oplysninger, skal du ændre disse indstillingerne for beskyttelse af personlige oplysninger på din Social Networking Services-konto. 

Læs mere om hvordan Facebook behandler dine oplysninger:

https://www.facebook.com/policy.php

 

Læs mere om hvordan Google behandler dine oplysninger:

https://policies.google.com/privacy?hl=en-US

 

Læs mere om hvordan Apple behandler dine oplysninger:

https://www.apple.com/legal/privacy/en-ww/

 

Nyhedsmails

Hvis du samtykker til modtagelse af vores nyhedsmail, vil vi bruge dit navn og din e-mail til at sende dig nyhedsmails.

Behandlingsgrundlaget for dette formål er databeskyttelsesforordningen artikel 6, stk. 1, litra a (samtykke),Ved samtykke til modtagelse af nyhedsmails vil din e-mailadrese navn blive delt med Mailerlite, da denne service står for at sende Graitors nyhedsmailsbreve ud. Til dette formål bliver det brugt double opt-in.

https://help.mailerlite.com/article/show/29231-what-is-double-opt-in-and-how-does-it-work

Brugerens  email vil blive sendt til Mailerlite som er databehandler af disse dataer.

https://www.mailerlite.com/legal/data-processing-agreement 

Brugeren kan altid framelde sig nyhedsbrev ved at klikke på afmeld linket i den givne godkendelse mail de har fået, samt løbende nyhedsbreve tilsendt. 

For at kunne sende vores nyhedsbreve, skal vi bruge følgende oplysninger:

  • Email

Bruger skal acceptere om de er indforstået med at Graitor må sende dem nyhedsbrev. 

Der bliver brugt double opt-in

En double opt-in tilføjer et ekstra trin til tilmeldingsprocessen , der kræver, at en bruger verificerer deres e-mail og bekræfter interesse. 

Brug og optimering af app 

Når du benytter vores app indsamler vi oplysninger om brugertrafik i app’en. Disse oplysninger bruges til at optimere brugeroplevelsen i vores app samt at indrette app’en bedst muligt. Hertil benytter vi data fra de cookies vi benytter. Læs mere herom i vores cookiepolitik  

Når du benytter Graitor appen vi automatisk følgende personoplysninger om dig.

  • oplysninger om hvilken pantautomat / pantstation du befinder dig ved.

     

     

  • hvilken treat du har gemt eller indløst. 

Disse oplysninger er nødvendige for at Graitor kan opfylde den aftale der indgået mellem og den virksomheden som tilbyder den individuelle treat. Data bliver også blive brugt for at kunne identificere fejl, hvis en sådan skulle opstå mellem dig som bruger og Graitor, for at levere og forbedre Appens funktionalitet. 

Behandlingsgrundlaget for optimering af appen er databeskyttelsesforordningen artikel 6, stk.1, litra f (nødvendighed for at kunne forfølge legitime interesser i forhold til forbedring af app’en interface).

Behandlingsgrundlaget for registrering af personoplysninger til at kunne levere de individuelle treats er databeskyttelsesforordningen artikel 6, stk. 1, litra b (aftaleopfyldelse) 

 

Lokation

Når du bruger samt interagerarinteragerer med vores tjenester, indsamler vi data i form af GPS og din IP-adresse. Hvis du får adgang til tjenesterne via en af vores mobile applikationer, vil måden, hvorpå vi samler din lokationsdata, variere afhængigt af din mobile enheds operativsystem (android eller IOS). Det dog vigtigt at understrege, at vi på ingen omstændigheder indsamler dine lokationsdata, medmindre du har tilladt indsamling, når du bliver bedt om det.

Hvis du afviser at tillade indsamling af placeringsdata i appen, indsamler vi ikke dine geodata, medmindre du manuelt indtaster dem.

For IOS, https://www.macworld.com/article/3327570/how-to-disable-location-tracking-on-your-iphone.html

 

For Android  https://www.digitaltrends.com/mobile/stop-apps-tracking-location/

Ved at nægte os din lokationsdata,  vil store dele af appen desværre ikke fungere. Såsom: Pant-Map , Treats lokation.

 

Log data og enhedsinformation

Vi samler automatisk logdata og enhedsinformation. Logdata bruges til fejlfinding af problemer du måtte have med appen, hvis dette skulle ske og vi bedst muligt vil kunne hjælpe dig videre, eller rette fejl i appen.

Denne data bliver delt med Firebase, som udbydes af Google.

Læs mere om Firebases databehandling her: https://firebase.google.com/terms/data-processing-terms/

 

Treat historik

En treat er Graitors betegnelse for de produkter der vises i appen, dette kan for eksempel være en smagsprøve, som en virksomhed udbyder.

Formålet med at opbevare brugerens treat historik er at kunne vise denne til brugeren i Graitor appen, dokumentation, support samt statistik. Denne data kan blive delt med samarbejdspartnere. I så fald vil data dog altid være anonymiseret..

 

Der gemmes informationer om:

Hvilken treat brugeren har interageret med, hvornår brugeren har interageret med den respektive treat, hvornår en treat er indløst, samt hvornår en treat er blevet gjort til “favorit”. 

 

Panthistorik

Formålet med pant historikken er, at brugeren til enhver tid, såfremt appen har internet kan se tidligere pant kvitteringer, derudover kan det også bruges til statistik, dokumentation smart for at yde support til brugeren.

 

Der gemmes informationer om:

Hvor meget, samt hvilken pant der er pantet for, hvilken butik der er pantet i, adresse på butikken samt dato hvor pant kvitteringen blev udskrevet.

Billedet der tages af en pant-kvittering, bliver sendt til Amazon Web Services, for at blive scannet af en OCR-scanner. Læs mere om Amazons databehandling her: https://d1.awsstatic.com/legal/aws-gdpr/AWS_GDPR_DPA.pdf  

 

Transaktions historik

Transaktion historik tillader os at vise brugeren hvordan de har brugt, og fået points. Denne bruges i tæt kontakt med både pant- og treat historik. Der gemmes informationer om det berørte beløb, samt relation til anden historik (for eksempel treat historik)  

 

Køn

Dit køn bruges til statistik, samt at have mulighed for at kunne skabe treats til det bestemte køn. Dit køn kan blive delt med vores samarbejdspartnere, og medgå i diverse statistikker. Statistisk data vil dog altid være anonymiseret når det delt med samarbejdspartnere. Internt vil Graitor ikke kunne se hvilket køn den givne bruger er. 

 

Alder

Din alder bruges til statistik, samt at verificere at du må modtage diverse treats, som er aldersbegrænset. Din alder kan blive delt med vores samarbejdspartnere, og medgå i diverse statistikker. Statistisk data vil dog altid være anonymiseret når det delt med samarbejdspartner. Internt vil Graitor ikke kunne se hvilken alder den given bruger er. 

 

Statistik (KPI)

Alt løbende statistik der bliver indsamlet, vil kunne identificeres til den givne bruger.

Dette er dog kun for Graitor intern og bliver brugt til at:

  • Support

     

     

  • Sikkerhed (imod svindel)

     

     

Der bliver indsamtlet omkring:

  • Hvornår en bruger sidst har været inde på en treat

     

     

  • Vi ser hvornår en bruger er aktiv (online)

     

     

  • Hvornår en treat bliver gjort favorit og indløst.

     

     

  • Vi indsamler de oplysninger du giver os i oprettelse.

     

     

Vi indsamler og bruger disse oplysninger til at bedre forstå, hvordan du og vores kunder som en helhed navigere og  bruger vores tjenester, og til at forbedre, innovere og bygge videre på vores produkt, for at du som kunde får en bedre brugeroplevelse.

 

Sletning 

Du vil altid selv kunne slette din konto.

Det gør du via din profil(på appen) -> indstillinger -> slet bruger.
Det er vigtigt at understrege at din Graitor konto bliver ikke slettet bare fordi du sletter Graitor appen på din mobil.

Når du vælger at slette din konto, vil du få tilsendt en email, hvor at derefter har du 30 dage til at kunne logge ind igen og du vil beholde din konto. Hvis ikke vil din konto blive slettet.

Det gør vi af sikkerhedsårsager, somsom du bliver hacket og hackeren prøver at slette din konto. Har du problemer med at få fjernet din konto, kan du altid kontakte os.

 

Data efter sletning

Efter de 30 dage, vil vi beholde anonymt statistik data i ubestemt tid. Det gør vi for at kunne forbedre vores produkt og tjeneste. Dataene kan blive delt med samarbejdspartner, men som altid vil det være anonymt. 

Data som danner grundlag for bogføringsmateriale slettes efter 5 år jf. bogføringslovens § 10 

 

Chat / support

Betingelser ved brug af Graitor chat

Når du benytter vores chatfunktion på vores sider, kræver vi dit fornavn og email før du kan skrive til os, samt acceptere vores datapolitik aftale.. På partnere  siden, vil vi også bede om telefonnummer.

Når du registrerer dig med dine kontaktoplysninger, bruger vi dem kun til kontakte dig i relation til din henvendelse på vores chat. Sender du en meddelelse til os, når vi ikke er online på chatten, vil de oplysninger, du angiver i chatten, blive brugt til at kunne henvende os til dig.

Du skal være opmærksom på, at vi gemmer al korrespondance i chatten. Dette gør vi for at kunne dokumentere den korrespondance, der har været imellem dig og Graitor.

De personoplysninger, du har afgivet til os i forbindelse med brugen af chatten, slettes den dag du beder om det, ellers senest efter 2 år (markedsføringslovens § 10 ). Du kan også til hver en tid åbne chatten og klikke på de 3 dots og hente hele chat loggen ned.

Vi gemmer dog dele af korrespondancen i anonymiseret form(det vil siges , at disse oplysninger ikke vil kunne identificere dig som bruger)., således at vi har mulighed for at udarbejde statistik over, hvor mange henvendelse vi får på chatten, hvilke emner henvendelserne drejer sig om mv. I bund og grund ren forberedelse af vores intern.

Vi beder dig om ikke at dele personfølsomme personoplysninger:

  • Race og etnisk oprindelse

     

     

  • Politisk overbevisning

     

     

  • Religiøs eller filosofisk overbevisning

     

     

  • Fagforeningsmæssige tilhørsforhold

     

     

  • Genetiske data

     

     

  • Biometriske data med henblik på entydig identifikation

     

     

  • Helbredsoplysninger

     

     

  • Seksuelle forhold eller seksuel orientering.

Afgiver du følsomme personoplysninger i chatten, vil vi give dig besked herom og slette samtalen fuldt ud. 

Alt data bliver opbevaret på Amazon web service i Europa.

Rettigheder og klageadgang

Når vi behandler dine personoplysninger har du følgende rettigheder

 

Ret til indsigt i egne personoplysninger

Medmindre andet måtte fremgå ovenfor, har en registreret person ret til at få oplyst, hvilke personoplysninger virksomheden behandler om vedkommende. En anmodning om indsigt skal rettes til virksomheden, og den behøver ikke at være begrundet.

 

En anmodning om indsigt vil blive besvaret senest 4 uger efter modtagelsen af anmodningen. Besvarelsen ad anmodningen gives skriftligt og i et let forståelig sprog. Besvarelsen vil altid omfatte:

  • Hvilke personoplysninger virksomheden behandler om den registrerede person

     

     

  • Formålet med behandlingen af disse personoplysninger

     

     

  • Hvem personoplysningerne videregives til

     

     

  • Hvor længe personoplysningerne opbevares eller kriterierne for, hvornår de slettes

     

     

  • At ansøgeren har ret til at gøre indsigelser mod behandlingen, og/eller at anmode virksomheden om at rette eller slette personoplysningerne

     

     

  • Hvordan personoplysningerne er indhentet, hvis ikke det er ansøgeren selv, der har oplyst dem til virksomheden

     

     

  • Evt. overførsel af oplysningerne til tredjeland

 

Virksomheden er dog ikke forpligtet til at sende en besvarelsen indeholdende ovennævnte punkter, hvis virksomheden allerede har oplyst ansøgeren herom. I så fald kan der blot henvises til, hvor oplysningerne kan findes.

 

Virksomheden vil ikke give indsigt, hvis virksomheden vurderer, at andre interesser, f.eks. hensynet til ikke at videregive forretningshemmeligheder, taler imod indsigten. I så fald meddeles der er en konkret begrundelse til de registrerede. 

 

Ret til at få rettet urigtige personoplysninger

Såfremt virksomheden behandler urigtige eller vildledende oplysninger om en ansøger, har denne ret til at anmode om at få rettet oplysningerne. Ved modtagelse af en sådan anmodning, tager virksomheden stilling til, om oplysningerne skal rettes

 

Ret til sletning

Virksomheden vil i de fleste situationer være forpligtet til at slette en ansøgers personoplysninger efter en given periode. Dette gælder, hvis virksomheden ikke længere har et formål med at behandle personoplysningerne, hvis et samtykke tilbagekaldes, hvis personoplysningerne er blevet behandlet ulovligt, eller de skal slettes for at overholde en retlig forpligtelse og i nogle tilfælde, hvis der gøres indsigelse mod behandlingen. Der er taget højde for disse rettigheder ved fastlæggelsen af virksomhedens slettepolitikker.

 

Ret til at gøre indsigelse

En ansøger har til enhver tid ret til at gøre indsigelse mod virksomhedens behandling af dennes personoplysninger. Hvis virksomheden modtager en indsigelse fra en ansøger medarbejder, vurderer virksomheden, om denne skal begrænse behandlingen af personoplysningerne, indtil virksomheden har kontrolleret, om dennes legitime interesser går forud for ansøgerens/medarbejderens interesser.

 

Dataportabilitet

En registreret person har i nogle tilfælde ret til at få udleveret sine personoplysninger i en almindelig anvendt og maskinlæsbart format, således at de kan benyttes til videregivelse til en anden dataansvarlig.

 

Tilbagekaldelse af samtykke

En registreret person kan altid tilbagekalde sit afgivne samtykke til opbevaring og behandling af personoplysninger overfor virksomheden. Virksomheden ophører herefter med behandlingen af de personoplysninger, samtykket er givet til, og sletter disse, medmindre der foreligger et andet lovligt grundlag at behandle personoplysningerne på.

 

Klagevejledning til Datatilsynet

Hvis en ansøger har indsigelser mod virksomhedens behandling af dennes personoplysninger, opfordres ansøgeren altid til at kontakte den daglige leder.

En ansøger har altid ret til at klage over virksomhedens behandling og opbevaring af personoplysninger til Datatilsynet. Datatilsynets kontaktoplysninger fremgår af www.datatilsynet.dk

Udgiver

Websitet ejes og publiceres af:

Graitor ApS
Fredrik Bajers Vej 300
9220 Aalborg
Telefon: +45 30 20 90 85
Email: be@graitor.dk